17 жовт. 2017 р.

17 жовтня – 81 рік виповнюється Івану Федоровичу Драчу (1936), відомому українському поету, кіносценаристу, драматургу, державному і громадському діячеві, першому голові Народного Руху України (1989), Героєві України (2006)

Він належить до покоління, яке прийнято називати «дітьми війни». Одначе незвичайність його індивідуальності, творчої біографії виникли не так на ґрунті трагічного дитинства, як на невтомності пізнавати світ, на його енциклопедичному , філософському розумі. Його поезію добре знають і люблять в Україні та далеко за її межами.
Перша збірка поезій Івана Драча «Соняшник» побачила світ 1962 року. Потім вийшли «Протуберанці серця», «Балади буднів», «До джерел» і десятки інших, серед них й остання за часом «Сивим конем». Написав ряд літературних сценаріїв, за якими поставлено фільми, драматичні поеми «Дума про вчителя», «Соловейко-сольвейг», «Смерть Шевченка». Дітям присвятив книгу «Лист до калини».
А народився поет-шістдесятник 1936 року (17 листопада виповнилося вісімдесят) в селі Теліжинцях Тетіївського району на Київщині. Лауреат Шевченківської премії.

Немає коментарів:

Дописати коментар