19 лют. 2017 р.

Цікаво прочитати





«Колосо́к» — український щомісячний повнокольоровий науково-популярний 

природничий журнал для дітей та юнацтва. Виходить 12 разів на рік. Без реклами. Журнал засновано в січні 2006 року. Виходить українською (передплатний індекс в державному підприємстві «Преса» 92405) мовою . Головний редактор — Дарія Біда, доцент кафедри природничо-математичної освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук, заслужений учитель України. Заступник головного редактора — Ірина Пісулінська.
Назва журналу пішла від назви щорічного Всеукраїнського природничого інтерактивного конкурсу “КОЛОСОК який проводиться, починаючи з 2003 року, за сприяння Міністерства освіти і науки України з метою формування пропедевтичних природничих знань в учнів 1–11 класів. З року в рік популярність конкурсу зростає серед школярів з усіх областей України. Від конкурсу журнал успадкував й структуру – основні рубрики.
Редакція журналу є ініціатором проведення всеукраїнських інтелектуальних командних ігор читачів “Відкриті змагання на кубок журналу “Колосок”, літньої природничої школи для дітей “Колосок”, навчальних тренінгів та семінарів для учителів.
Головними рисами журналу є застосування інтегрованого підходу в поданні природничих знань; розвивальний характер; широке використання оригінальних засобів популяризації наукових відомостей з орієнтацією на читацьку аудиторію підліткового віку; належна культура художньо-технічного оформлення і поліграфічного виконання; інтерактивний характер (відповідні сторінки журналу залучають дітей до індивідуальної та колективної пізнавальної, дослідницької, творчої діяльності). Усе це робить видання цікавим і корисним не лише для дітей, а й для дорослих − батьків, педагогів, які можуть використовувати його матеріали зі світоглядно-формувальною та навчально-розвивальною метою.Серед авторів журналу – талановиті педагоги, науковці, які вміють зацікавити юного читача досягненнями природничих наук, доступно пояснити складні поняття й дефініції, показати шлях до поглибленого їх вивчення.

Журнал чекає своїх друзів в читальному залі !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар